min logga till hemsida

5 vanliga Personlihetsdrag som kan ha nytta av coaching

Många av oss kan fnissa igenkännande över en, eller kanske flera av följande beskrivningar. De är skrivna med kärlek och med glimten i ögat, det finns alltså inget som är rätt eller fel. Men om du skulle önska att saker och ting såg annorlunda ut, så kan coaching absolut vara en stor hjälp på vägen dit.

tänkaren

Har du fått nog av tänka samma gamla dammiga tankar om och om igen?
Många av oss sitter fast i ett tankemönster som tillåter oss att älta samma gamla problemställning i all oändlighet utan att det riktigt leder oss någonvart.
I värsta fall kan det resultera i att vi är mycket väl medvetna om vad vi inte har eller vad som går snett, men all energi vi lagt på att försöka tänka oss ut ur problemet lämnar oss orkeslösa och handlingsförlamade.
Vi kan säga att vi byggt oss en liten bur av våra egna tankar, som blir svårare och svårare att ta oss ut ifrån, eftersom vi skapar vår egen sanning och det vi fokuserar på det växer. Vi ser ingen utväg utan fokuserar på problemet och hur vi inte vill att det ska vara.
Tänk om jag har ett sätt att lirka upp låset till din bur, så att du kan få lov att se saker ur ett annat perspektiv och börja HANDLA istället för att ÄLTA.
Hur skulle det vara att prova något du inte testat förr?
Det finns ett uttryck som säger: ”Om du gör som du alltid gjort, så får du det du alltid fått”

Följaren

Lever du din egen dröm eller följer du tropp?
Vi lever i en fantastisk tid där vi konstant blir påminda och visade otroligt många inspirerande människor inom en hel uppsjö av områden:
Konst, mode, livsstil, inredning, familj, träning, relationer, buisness, You name it!
Det är så lätt att jämföra sig själv med alla dessa olika super-individer, och låta alla dessa människors topp-bästa (alltså det som de själva väljer att visa fram i olika forum) bli normen och standarden för ditt liv. Det är ett recept som är dömt att misslyckas och som endast leder till stress. Det är fysiskt omöjligt att ”komma ikapp”.
Vi jämför vår fulaste version av insidan med deras bästa version av utsidan!” Ur Skäringer och Mannheimer podcast angående sociala medier.
Det är så lätt att fokusera så mycket på andra människor och deras succé att vi glömmer bort våra egna önskningar, drömmar och det unika bidrag vi var och en har att komma med!
Så hur skulle det vara att, med mig som spegel och bollplank, komma underfund med din egna unika essens? Klura ut vilken som är DIN drivkraft och vad det är som just DU drömmer om att bidra med till världen omkring dig. Du kommer att bli överraskad över vad du kan åstadkomma när du fokuserar på det DU vill uppnå.
Eller som Edward Buwler-Lytton sa:
Use what talents you possess: the woods would be very quiet if no birds sang there except those that sang best”.

Drömmaren

Så du har en dröm? Så bra!
Du vill kanske gå ner i vikt? Byta jobb? Flytta? Börja plugga? Komma i ditt livs form? Börja träna?
Du har tänkt på det så himla länge, men av någon anledning kommer du inte igång!
Eller så kom du igång men så hände något och du kom av dig innan du nått dit du ville?
Känns detta igen?
Vi har alla våra mönster och programmeringar som ibland stjälper de allra bästa av intentioner. Vi når inte dit vi vill med endast viljestyrka, vi måste lära oss HUR vi ska handla också. Och sedan måste vi givetvis handla dessutom.
Om vi omformulerar våra drömmar till mål och delar upp bitarna till etapper eller delmål så hjälper vi vår hjärna att se drömmen som något konkret och görbart.
Behöver du ett bollplank som hjälper dig att identifiera dina begränsande övertygelser (de mönster som håller dig fast och hindrar dig från att ha tillgång hela din potential)?
Hur skulle det kännas att få hjälp med att skapa en översiktlig handlingsplan och hitta motivationen så att du äntligen kan fånga dina drömmar och skapa de resultat som du just nu bara går och suktar efter?
Jag kan garantera dig att du inte har nått din förmågas fulla kapacitet ännu, och jag kan hjälpa dig att börja utforska din egen kapacitet.
Begreppet omöjligt kan omöjligt användas om framtiden!” – Lars-Erik Uneståhl
 
De enda begränsningar som finns är de inuti ditt eget sinne, när du tagit andras åsikter och värderingar och gjort till din egen sanning. Som tur är kan du alltid välja att skapa nya sanningar om dig själv!

upptäckaren

Brinner du för personlig utveckling och vill lära dig mer om dig själv så att du kan bli den bästa utgåva av dig själv som du kan vara?
Vill du lära dig att sätta mål och hitta drivkraften som får dig att bli en mästare i ditt eget liv?
Vi har alla en historia och vi har alla en framtid. Vi kan endast påverka vår framtid genom att handla i nuet.
Hur skulle det vara att lära känna dina egna styrkor och förstå vad som motiverar dig?
Hur skulle det kännas att skapa ett liv du inte behöver ta semester ifrån?

Gäsp

Känns vardagen grå och tröttsam? Snurrar ekorrhjulet ovanligt segt?
Lever du för helgerna, semestern, ”när jag får tid”?
Upplever du att saker ”bara händer” i ditt liv, att du snarare är en åskådare än en aktör?
Fastnar du oftast i soffan, slösurfande på telefonen eller framför någon serie?
Känns det som att det borde finnas mer i livet, något med större mening?
 
Det är alla de små tankarna, och vanorna som samlat blir till våra liv.
Du skapar din sanning i detta nu, och det är aldrig försent att slå in på en ny stig.
Michael Althsuler sa: “The bad news is that time flies. The good news is you’re the pilot

Kände du igen dig i någon eller flera av beskrivningarna?
 - "Ja! Och jag vill skapa en förändring, ta mig till dina kontaktuppgifter!"